fredag 31. juli 2009

Ruskevær


Det er skikkelig elendig vær om dagen - og i går var det spesielt ille. Da var det bare å dra ut kontakter til modem, data, tv osv. Man får ta sine forholdsregler.

Men da jeg satt her og leste og slappet av pga. det dårlige været, kom jeg på noe farmor pleide å si : "Det er fint vær ute til å være inne i". Og det er jo helt sant :o)

Farmor var min nærmeste nabo da jeg vokste opp, og jeg har sovet over mange ganger hos henne. Både alene og sammen med stesøster eller kusiner. Og da husker jeg at jeg våknet opp til lukten av nytrukket kaffe - og knitringen fra Aftenposten. Farmor satt med den digre avisen over hele kjøkkenbordet og leste.

Og vi pleide å få velling til frokost. Og andre ganger vi var på besøk, fikk vi sjokoladepudding og vaniljesaus. Hun hadde alltid det i kjøleskapet. Og hun hadde skuffer under overskapene på kjøkkenet - med mel og andre ting, deriblandt makaroni. Og jeg og de andre barna i familien synes det var så stas og få ta en håndfull makaroni fra skuffen og bare knaske på.

Dessuten hadde hun en hel haug med forklær. Og vi lagde hus av spisestuen hennes. Snudde stolene og satt dem med setet utover, og ryggen lent inn mot bordet. Og så knøt vi forklær rundt stolbena. Under bordet satt vi og fniste og lo.

Hun hadde også en stor kaffeboks full av knapper. Og den fikk vi lov til å helle ut på gulvet. Vi lagde veier gjennom knappene. Og det var så stas å få se på - og ta på dem. Kjenne på mønster, se på de forskjellige fargene.

Vi hadde det utrolig koselig og morsomt med de enkleste ting. Vi trengte ikke en haug med moderne leker for å ha det gøy.

Så selv om været er dårlig, finnes det mange muligheter til å gjøre andre ting. I dag foretrekker jeg nok å sitte i godstolen med et strikketøy eller god bok i stedet for å krabbe rundt på gulvet og leke med knapper........... :o)

tirsdag 28. juli 2009

Ikke bare blomster


Vi har jo ikke bare blomster i hagen vår - det finnes spiselige ting også. Sånn som kirsebær. Vi har et stort kirsebærtre - tuntreet vårt. Og det er så vakkert på våren - helt hvitt av vakre blomster. Når det slipper blomsterbladene, ser det nesten ut som det snør :o)

Og nå er det masse bær som begynner å bli modne, så snart må jeg ut og plukke. Men treet er så stort og høyt at det nytter ikke å stå på bakken å plukke. Vi har en traktor - og i fjor stod vi oppe i skuffen på den og plukket fra treet. Det ble masse bær i fryseren - uten stein. Jeg satt nemlig og fjernet alle steinene. En forferdelig klinete jobb, men jammen er det godt i ettertid. Da kan man ta opp bær fra fryseren og bare la dem tine. Det gjorde jeg i dag. Tok ut kirsebær og jordbær - drysset på sukker og lot det tine. Så spiste vi det sammen med vaniljeis. Virkelig en frisk og sommerlig dessert, men kjempegod på vinteren også.

Tok et bilde av en klase med bær - og viser det til deg her :o) Kanskje du er så heldig å ha et kirsebærtre i hagen selv?

mandag 27. juli 2009

Soloppgang


I dag morges oppdaget jeg at vi hadde en skikkelig trolsk soloppgang her, så jeg tok noen bilder. Det var så vakkert å bare se på. Nydelige farger - ganske duse egentlig. Og det var helt stille ute. Man blir satt i en egen stemning av slikt. Litt ydmyk. Over å få oppleve slike ting. Godt man kan forevige synet, selv om stemningen ikke helt blir den samme av å se det på bilder. Så får man heller prøve å gjenskape den inni seg. Vakre farger - frisk, kjølig luft - og ikke minst stillheten............sukk...

søndag 26. juli 2009

Luking



Å luke er nok bortimot noe av det kjedeligste jeg vet om. Men samtidig ser jeg jo at når jeg gjør det, blir det så mye triveligere etterpå - og ting kommer selvfølgelig bedre fram. Eller - får vist seg fram på en mye bedre måte.



Som da jeg luket i dag. Innimellom alt det andre, dukket det opp en alldeles nydelig orange lilje - du ser den på bildet. Den lyste mot meg. Man kan bli i riktig godt humør av slikt :o)



Så nå ser bedet riktig vakkert ut og jeg er fornøyd med min egen innsats. Jeg håper det holder seg sånn en stund fremover!

fredag 24. juli 2009

Hagen vår


Jeg er nok hva de fleste ville kalle "over gjennomsnittlig interessert i hage". Og det stemmer også. Det å ha hage er en vidunderlig ting - det finnes så mye der å glede seg over. Min samboer og jeg har 6 mål tomt å boltre oss på, men ikke alt dette består av plen og bed, selvfølgelig. Puh - da hadde vi vel jobbet oss i hjel. Neida, vi har litt fjellterreng og skogen som nærmeste nabo. Så vi har blåbærlyng i hagen, og det gjør jo ingenting.

Nå i kveld har jeg vannet i mitt lille, koselige drivhus, som har fått sin egen plass: "Drivhusplassen". Der er det nå blomster på både agurk og squash - så jeg venter spent på resten av sommeren. Tomatplanten måtte jeg toppe i dag, for den hadde blitt kjempediger. Sukkerertene på utsiden har også blitt høye, nå håper jeg snart det kommer sukkererter, for det er noe av det deiligste som finnes. Bortsett fra jordbær da. Jordbær og sommer hører liksom sammen.

Etterpå vannet jeg alle blomstene på terrassen, og det er et par stykker det også. Det er så deilig å bli møtt av alle disse fargene når man kommer hjem - eller går ut av døren, for den saks skyld. Jeg blir i godt humør av alle disse fargene og forskjellige fasongene, luktene.......ja, jeg tror jeg kan ta i så sterkt som å si at jeg faktisk elsker blomster. Og da er jeg jo heldig som bor på en slik plass. Og nå som de har fått sitt etterlengtede vann, kan jeg gå ut døren i morgen, og se duggdråpene på blomstene, og nyte synet av alt sammen. Hvilken fryd! :o)