søndag 14. oktober 2012

4 uker



I går var det 4 uker siden jeg hentet Luna. Og det er jammen store forandringer siden den dagen. Har ikke skrevet noe innlegg på et par uker nå, så litt har jeg da å fortelle :o)

Hun har blitt mye tryggere. Hun leker masse - papir som er krøllet sammen er fortsatt det aller morsomste som finnes - noe som resulterer i at jeg må plukke papirbiter både her og der. Men det gjør ingenting - for HUN er lykkelig, og det er det viktigste. Hun oppsøker kos selv, så nå gnir hun seg inntil meg. Hun vil overhodet ikke løftes, men vi har funnet en ordning så hun kan ligge i fanget: hun hopper opp i sofaen ved siden av stolen min - så snurrer jeg stolen så jeg får knærne inntil sofaen, og så kommer hun gående opp i fanget mitt. Og dette vil hun stadig vekk.

 
Dette er ikke noe godt bilde, men det viser hvordan hun slapper av og koser seg. Jeg er helt himmelfallen over hvilken utvikling hun har hatt siden hun kom hit. Hun viser at hun stoler på meg, selv om hun kan være litt skvetten fortsatt hvis det skjer noe rett ved siden av henne - eller det kommer noen på besøk osv. Men hun gjemmer seg ikke under senga eller slike ting. Hun setter seg under spisestuebordet. Og når hun skjønner at det ikke er noe farlig, kommer hun spaserende ut igjen. Halen står rett opp nesten hele tiden, og det er jo et godt tegn.
 
 
Jeg våkner ofte opp til dette synet. Alle kattene ligger og sover oppi senga ved siden av meg. Man blir ganske varm om hjertet da :o) Hun og Lucifer (den sorte), har sine små fighter. Jeg tar det som et tegn på at de bestemmer rangordningen sin i flokken. Men de leker også.
 
Hun og Marco har imidlertid funnet tonen. Sikkert fordi Marco er så rolig. Han begynner jo å bli en gammel mann, så han er kanskje litt mer tolerant. Men når Luna biter ham i halen, er han nok ikke så rolig lenger, hehe. Men de to koser seg ofte inntil hverandre, og det er godt å se.
 
 
For meg er hele denne erfaringen som fostermor en solskinnshistorie. Særlig fordi utgangspunktet var som det var. I stedet for en livredd katt, er hun nå blitt tryggere, veldig leken og veldig kosete!
 
 

2 kommentarer:

  1. Dette viser bare hvor flink du er med dyr det er så artig å lese fremdriften med Luna.
    Stå på dette går bare en vei fremover.
    Kjempeflink er du,klem mamma

    SvarSlett
  2. Så fantastisk å lese. Så søte de er "tre på rad", skjønner at det er godt å våkne til. Og så fint at hun kan komme i fanget ditt via sofaen. Hun ser helt skjønn ut. Deilig å lese slike solskinnshistorier!! Kjempeflink er du!! Klem fra Kjersti

    SvarSlett