fredag 24. juli 2009

Hagen vår


Jeg er nok hva de fleste ville kalle "over gjennomsnittlig interessert i hage". Og det stemmer også. Det å ha hage er en vidunderlig ting - det finnes så mye der å glede seg over. Min samboer og jeg har 6 mål tomt å boltre oss på, men ikke alt dette består av plen og bed, selvfølgelig. Puh - da hadde vi vel jobbet oss i hjel. Neida, vi har litt fjellterreng og skogen som nærmeste nabo. Så vi har blåbærlyng i hagen, og det gjør jo ingenting.

Nå i kveld har jeg vannet i mitt lille, koselige drivhus, som har fått sin egen plass: "Drivhusplassen". Der er det nå blomster på både agurk og squash - så jeg venter spent på resten av sommeren. Tomatplanten måtte jeg toppe i dag, for den hadde blitt kjempediger. Sukkerertene på utsiden har også blitt høye, nå håper jeg snart det kommer sukkererter, for det er noe av det deiligste som finnes. Bortsett fra jordbær da. Jordbær og sommer hører liksom sammen.

Etterpå vannet jeg alle blomstene på terrassen, og det er et par stykker det også. Det er så deilig å bli møtt av alle disse fargene når man kommer hjem - eller går ut av døren, for den saks skyld. Jeg blir i godt humør av alle disse fargene og forskjellige fasongene, luktene.......ja, jeg tror jeg kan ta i så sterkt som å si at jeg faktisk elsker blomster. Og da er jeg jo heldig som bor på en slik plass. Og nå som de har fått sitt etterlengtede vann, kan jeg gå ut døren i morgen, og se duggdråpene på blomstene, og nyte synet av alt sammen. Hvilken fryd! :o)

2 kommentarer:

  1. Hage og planter og blomster er herlig! Dagene blir rikere rett og slett når jeg har muligheten til å tusle rundt og titte se og nyte. Seks mål var jo enormt da, gleder meg til å få se mer fra hagen din :D

    SvarSlett
  2. Nydelige blomster og flott blogg Mona.Hilde

    SvarSlett