tirsdag 28. juli 2009

Ikke bare blomster


Vi har jo ikke bare blomster i hagen vår - det finnes spiselige ting også. Sånn som kirsebær. Vi har et stort kirsebærtre - tuntreet vårt. Og det er så vakkert på våren - helt hvitt av vakre blomster. Når det slipper blomsterbladene, ser det nesten ut som det snør :o)

Og nå er det masse bær som begynner å bli modne, så snart må jeg ut og plukke. Men treet er så stort og høyt at det nytter ikke å stå på bakken å plukke. Vi har en traktor - og i fjor stod vi oppe i skuffen på den og plukket fra treet. Det ble masse bær i fryseren - uten stein. Jeg satt nemlig og fjernet alle steinene. En forferdelig klinete jobb, men jammen er det godt i ettertid. Da kan man ta opp bær fra fryseren og bare la dem tine. Det gjorde jeg i dag. Tok ut kirsebær og jordbær - drysset på sukker og lot det tine. Så spiste vi det sammen med vaniljeis. Virkelig en frisk og sommerlig dessert, men kjempegod på vinteren også.

Tok et bilde av en klase med bær - og viser det til deg her :o) Kanskje du er så heldig å ha et kirsebærtre i hagen selv?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar