lørdag 1. august 2009

Plukke bær.....


I dag har jeg plukket en bøtte med kirsebær. Det ble ganske mange, og jeg har ikke rukket å rense alle enda. Men jeg har renset såpass at den første isboksen kommer i fryseren før jeg legger meg.

Å rense kirsebær for stein er en helt gudsjammerlig kjedelig - og ikke minst klinete jobb. Jeg satt ved kjøkkenbordet med flere aviser som overlappet hverandre i tillegg til tørkepapir oppå der igjen. Men det spruta saft fra bærene i hytt og pine. Og jeg så ut som jeg hadde drept noen med hendene mine. Det rant rødt av dem. Skikkelig lekkert, haha. Men det var jo bare å holde på til den første boksen fikk lokket på. Og så får man vasket seg på hendene etterpå. Men uansett hvor mye jeg gnukker og gnir, blir det ikke rent. Og attpåtil skal jeg fortsette jobben i morgen.

Akkurat nå sitter jeg her med mørke lilla fingre - det ser i hvert fall ut som jeg er syk, hehe. Og i morgen blir det nok antakelig enda verre.

MEN..........det positive med dette er jo at jeg får fylt fryseren med isbokser med ferdig rensede kirsebær, som kan taes opp i løpet av vinteren som kommer. Og vi kan spise friske, velsmakende desserter fra egen hage. Det er jo noe av det beste med det hele. Så jobben er verdt det. Og hendene blir jo rene etter flere grundige vask.........over noen dager.......så det går ;o)

Og da kan jeg sitte med god samvittighet fordi jeg høster av naturen. Både min samboer og jeg er litt opptatt av akkurat det. Og god samvittighet fordi jeg har laget klart noe som vi kan kose oss med i en ellers kald og trist årstid. Gleder meg allerede :o)))

2 kommentarer:

  1. godt jobba! Det er et griseri ja, helt ufattelig som noen kirsebær kan sprute. Men du og du så godt å kunne nyte av senere :D

    SvarSlett
  2. Så sant, så sant :o) Og tusen takk for koselige kommentarer om bloggen min ;o)

    SvarSlett